Személyautók és Crossoverek Haszongépjárművek és egyterűek
Lezárult a MobileKids rajzpályázat

MobileKids gyereknap

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a Fővárosi Önkormányzattal közösen 1990 óta rendezi meg kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényét, amelyen a Mercedes-Benz Hungária Kft. mint kiemelt támogató első alkalommal vesz részt a MoKi KRESZ-pálya programmal. 

Az importőrcég a www.kozlekedjbiztonsagosan.hu weboldallal Magyarországon is elindította a Daimler AG által 2001-ben életre hívott, 4-10 éves gyermekeket megcélzó közlekedésbiztonsági programját, a MobileKids-et. MoKi-val, a kezdeményezés kabalafigurájával az első Kecskeméten gyártott Mercedes-Benz B-osztály jótékony célú aukcióján keresztül, illetve egy országos gyermekrajzpályázat keretében ismerkedhetett meg a hazai közönség.

A kezdeményezés célja, hogy világszerte játékos és szórakoztató módon tegye fogékonnyá a gyerekeket a mobilitás és a közlekedésbiztonság kérdéseire. A program szakmai hátterének kidolgozásában és továbbfejlesztésében elismert nemzetközi közlekedési szakemberek és pedagógusok vettek és vesznek részt.

"Az automobil feltalálójaként számunkra kiemelten fontos a balesetmentes autózás, és nem csak az autókban ülőkre, hanem minden, a közlekedésben résztvevő emberre gondolunk. Különösképpen kötelességünk a gyermekek védelme." - mondta Ingo Fröhlich, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezetője.

A kezdeményezés társadalmi hasznosságára való tekintettel a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat is bekapcsolódott az itthon 2012. április 1-jén induló programba, amelynek hazai alapítója a Mercedes-Benz Hungária Kft., szakmai támogatója pedig az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a fizikailag, értelmileg sérült, illetve árva és szociálisan hátrányos helyzetű gyermekeket karolja fel, s célja életkörülményeik javítása, valamint a gyermekintézmények segítése, ezért a Mercedes-Benz az első Kecskeméten gyártott Mercedes-Benz B-osztály aukciójából befolyó teljes összeget, 20.110.000,- forintot a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak ajánlotta fel.

A jótékonysági árveréssel egy időben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és partnerei, a Mercedes-Benz, valamint az ORFK-OBB közös, közlekedésbiztonsági témájú rajzpályázatot is hirdettek 4-14 év közötti óvodás és általános iskolás diákok részére.

A versenybe bármilyen, közlekedéssel kapcsolatos rajzzal lehetett nevezni.

A legjobb alkotást beküldő 5 óvodás, 6 általános iskolás résztvevő egyéni díjazásban részesül. Az a négy oktatási intézmény (1-1 budapesti és vidéki általános iskola és óvoda), ahonnan - a tanulói létszám arányában - a legtöbb és legfigyelemreméltóbb egyéni alkotás érkezett be, intézményenként 200 000 Ft, szabadon felhasználható pénzjutalmat kap.

A Moki Rajzpályázat eredményhirdetésére május 27-én, vasárnap 15 órakor kerül sor a Gyermekmentő Szolgálat Gyermekszínpadán, a Kis Napozóréten, a Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadával szemben fekvő füves területen. A díjakat Ingo Fröhlich, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület elnöke, Berzai Zsolt rendőr őrnagy, illetve Szécsi Tibor rendőr alezredes adja át.

A kétnapos gyermeknapi rendezvényen összesen 35 helyszínen neves, népszerű művészek és közreműködők várják az érdeklődőket, változatos, minden korosztályt megszólító programokkal, valamint vásárosok és kereskedők várják az idelátogatókat, kedvező árakkal és különleges portékákkal.
A rendezvény elsődleges célja, hogy értelmes és kulturált szórakozási, tanulási és sportolási lehetőséget nyújtson a gyermekek, fiatalok és családjaik számára, lehetővé téve mindenkinek, hogy belépődíj fizetése nélkül részt vegyen a több tucatnyi helyszínen folyó változatos programokon. A rendezők bíznak benne, hogy a gyermekek érdeklődési körüknek megfelelően további ötleteket kapnak a küszöbön álló nyári szünidő értelmes eltöltéséhez.

A részletes Városligeti Gyermeknapi programot a www.gyermekmento.hu weboldalon lehet megtalálni.
A rendezvény ingyenesen látogatható.

Szeretettel várunk minden gyermeket, szüleiket és minden érdeklődőt!