Személyautók és Crossoverek Haszongépjárművek és egyterűek
Öné a pálya. Mi mozgásban tartjuk.

Pályázzon Ön is tanya-és falugondnoki buszra!

A Mercedes-Benz Hoványnál segítünk megtalálni az önkormányzatok igényeire szabott, legmegfelelőbb Mercedes-Benz modellt!

Magyar Falu Program keretén belül 2021-ben ismét meghirdették a "Falu- és tanyagondnoki buszok beszerzése" pályázatot.

A pályázat célja, hogy a kis-lélekszámú települések falu- és tanyagondnoki szolgálatainak működését egy darab magas komfort-színvonalú, alacsony károsanyag-kibocsátású és takarékos üzemanyag-fogyasztású gépjármű beszerzésével támogassa a Magyar Falu Program. A kiírás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 3 mrd forint. A projektre maximálisan igényelhető támogatási összeg bruttó 15 millió forint. Jelen kiírás keretében a pályázatok benyújtására 2021. május 12-től június 11-ig van csak lehetőség.

Pályázzon Ön is falugondnoki buszra!

Milyen települések vehetnek részt a pályázatban?

A pályázatban azok a települések vehetnek részt, ahol az állandó lakosság száma 5000 fő, vagy ez alatti a 2019.január 1. napján a Belügyminisztérium által kezelt adatok alapján, valamint a 1993. évi III. a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény alapján jogosultak falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgáltatás működtetésére, létrehozására.

A pályázatban azok a tevékenységek támogathatóak, ahol a települések új gépjárművek beszerzését és üzembe helyezését, valamint új szolgálat létrehozását vállalják. E települések esetében a falugondnoki szolgálat szolgáltatói nyilvántartásba vételnek meg kell valósulnia legkésőbb az elszámolás benyújtásáig.

 

Pályázzon Ön is falugondnoki buszra!

Tanya-és falugondnoki szolgálathoz is!

Tanyagondnoki szolgáltatás legalább hetven és legfeljebb négyszáz lakosságszámú-különjogszabályban meghatározott -külterületi vagy egyéb belterületi lakott helyen működtethető. Amennyiben a helyi sajátosságok alapján a tanyagondnoki szolgáltatás több tanyagondnok közreműködésével valósítható meg, a tanyagondnokok által ellátandó körzetek határait -figyelemmel a lakosságszám korlátra -a fenntartó települési önkormányzat rendeletében határozza meg azzal, hogy új tanyagondnoki szolgáltatás négyszáz lakos fölött szervezhető meg. Amennyiben a tanyagondnoki szolgáltatás létesítését követően a külterületi vagy egyéb belterületi lakott hely lakosságszáma tíz százalékot meg nem haladó mértékben emelkedik négyszáz lakos fölé, a szolgáltatás tovább működtethető.

Falugondnoki szolgáltatás ezer lakosnál kisebb településen működtethető. Amennyiben a falugondnoki szolgáltatás létesítését követően a település lakosságszáma tíz százalékot meg nem haladó mértékben emelkedik ezer lakos fölé, a szolgáltatás tovább működtethető.

 

 

A támogatás folyósításának nem feltétele saját forrás biztosítása/rendelkezésre állása.

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. május 12-től június 11-ig.

A pályázati kiírás ide kattintva letölthető (PDF) »

 

Amennyiben felkeltette érdeklődését a fenti adókedvezmény-igénylés folyamata, kérjük keresse értékesítő kollégáinkat és tanácsadóinkat Mercedes-Benz Hovány márkakereskedéseinkben, akik örömmel állnak rendelkezésére és segítenek Önnek a folyamat lebonyolításában!


Budapest nyugati kapujánál, Budaörsön
az M1-M7 kivezetője mellett: 06 1 202 9999
H-P: 8.00 - 18.00 (szerviz 17:00-ig)
Szo: 9.00 - 16.00 (csak értékesítés)

Kecskeméten a Mercedes-gyár szomszédságában:
+36 30 461-5414, +36 30 417-0019
H-P: 8.00 - 18.00
Szo: 8.30 - 12.30

Békéscsabán a TV torony mellett:
+36 30 471-1633, +36 30 295-8857
H-P: 8.00 - 17.00 (szerviz 7.00-17.00)
Szo: 8.30 - 12.00

 


(Gépelje a számot a mezőbe)
Küldés

*Valamennyi feltüntetett induló ár az áfát, valamint a regisztrációs adót tartalmazza. Az árak tájékoztató jellegűek, az árváltoztatást, a szériafelszereltség megváltoztatását ill. a tévedés jogát fenntartjuk.​